perjantai 4. elokuuta 2017

PastelliraitasukatEn yleensä ole tämän erään kotimaisen lankavalmistajan tuotteiden suurin ihailija, mutta kesälomalla ihminen joskus heltyy. Niin kävi minullekin ja sorruin loman alussa ostamaan useamman kerän lankaa. Olin ottanut kotoa Berliinistä mukaan yhden kirjoneulesukkien ohjeen, mutta ei se sitten oikein lähtenyt. Ihastuin nimittäin tähän vaaleanharmaaseen ja hennon pastelliseen pätkävärjättyyn lankaan, eikä niistä saanut tolkullista kirjoneuletta sitten millään.

Neljästi taisin joutua aloittamaan ensimmäistä sukkaa, ennen kuin lopputulos alkoi näyttää halutulta. Ja täytyy sanoa, että näistä tuli yhdet kivoimmista sukista ikinä. Erityisen ilahtunut olen kantapäästä, johon ei tullut yhtään reikää, vaikka yleensä niitä tuppaa sinne jostain ilmaantumaan. Kantalappu on siis neulottu ristiinvahvistettuna, molemmissa reunoissa kolme silmukkaa ainaoikeaa. Ihan varmasti teen samalla tavalla toistekin, kun se kerran näin hyvin toimii.

Kesälomaamme kotomaassa on nyt neljä viikkoa takana ja yksi edessä. Jouluvauvalle on tullut neulottua myös kaikenlaista, niistä lisää jahka saan kuvia. Facebookissa uhosin jo postausta alkuviikkoisesta Tallinnan kangaskauppamatkastamme, sellaista siis on myös tiedossa. Ja huomenna suuntaan ystävän kanssa Ommellisen kangaskaupan avajaisiin... Siellä saattaa käydä huonosti. :)

Pastelliraitasukat
Novita Nalle ja Novita Nalle Taika, menekki ehkä noin puoli kerää kumpaakin
3 mm puikot
Joustimessa 56 silmukkaa, muutoin 52

2 kommenttia:

  1. Kivat sukat. (: Tein itse joskus pari vuotta sitten vähän vastaavanlaiset, mutta niissä oli meleerattua beigeä ja tätä Taikaa. Ne hukkuivat toisiinsa aika hauskasti, niin raidoituksesta tuli eläväinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) En ole mitenkään erityisen pastellinen ihminen, mutta jotenkin tuo Taika-langan sävy iski (syytetään siitä vaikka raskautta). Uskon, että toimii hyvin myös beigen kanssa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!