sunnuntai 13. elokuuta 2017

Mekko x 3

Alkukesästä löysin sen Täydellisen Mekkokaavan, joka onkin ollut ahkerassa käytössä. Samalla kaavalla, eli Kangaskapinan Meri-mekon kaavalla, olen tehnyt jo yhteensä viisi mekkoa. Yksi kivoimmista on ollut tämä Paapiin Hilda-kankaasta tehty, mutta eivät nämä muutkaan huonoja ole.

Yllä oleva harmaa versio on ommeltu Paapiin Omenapihasta. Kangas on hirmu kiva, mutta jotenkin tuo harmaus järkytti ensi alkuun. Nyt olen kyllä jo oppinut elämään sen kanssa.

Keltainen Paapiin Lumme-kangas putkahti possupussista ja siitä tein hihattoman "helleversion". Luulin aluksi, että kangas oli kakkoslaatuista, sillä siellä täällä näkyy harmaita laikkuja. Lopulta selvisi, että toheloin itse esipesussa. Kaksi muuta saman possupussin kangasta oli myös pesun jäljiltä laikukkaita ja koska olin ne etukäteen tarkistanut, ainoa mahdollinen selitys on siinä, että esipesin ne liian alhaisessa lämpötilassa. Harmittaa kyllä, mutta onneksi Lumme-mekosta tuli kuitenkin ihan kelvollinen.


Ihan pelkästään Kangaskapinan mekkokaavalla en ole mennyt. Tammikuussa vielä Suomessa asuessamme ostin Ehta-mekon kaavan ja silloin ehdin ommella jo yhden mekon ja yhden collegepaidan. Ehdin myös leikellä palaset toiseen mekkoon Noshin ruosteen värisestä joustocollegesta, mutta muutto ajoi päälle ja mekko jäi silloin ompelematta.

Alkukesästä mekon palaset tulivat vastaan ja sain sen lopulta ommeltua. Mekon kokonumero on ajalta ennen raskautta, joten tällä hetkellä kolttu on vähän tuollainen makkarankuori (ryppyinen makkarankuori, meillähän ei juuri harrasteta silittämistä). Kyllä sitä pitämään kuitenkin pystyy ja Jouluvauvan tulon jälkeen toivottavasti vielä paremmin.

Taskunsuihin ja kaula-aukkoon laitoin keltaista resoria. Värikontrastista tuli aika laimea, mutta onpahan nyt edes vähän jotain jippoa koltussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!