sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Riemuhaalarin paluu


Lauantaina sain vihdoin valmiiksi Hoon villahaalarin. Nimesin sen luontevasti Riemuhaalari kakkoseksi, koska viimetalvinen oli riemukkaan värityksensä ansiosta se ykkönen.

Jos ensimmäinen Riemuhaalari valmistui alle kahdessa viikossa, tässä meni melkein kolme kuukautta... syystä että tätä on purettu ja neulottu ja purettu. Ensimmäinen versio paljastui liian leveäksi ja lyhyeksi siinä vaiheessa kun olin neulonut sitä miltei kainaloon asti. Vähensin silmukoita ja vaihdoin vähän raitojen järjestystä ja leveyttä ja sitten alkoi näyttää paremmalta. Hihojakin neuloin muutamaan otteeseen kun olivat ensin liian lyhyet. Nyt ovat sitten hiukan liian pitkät. Raitalangat uhkasivat loppua kesken, joten tein yläosasta mustan. Sitten ostin vähän liian lyhyen vetoketjun ja kun se oli paikallaan totesin, että koko vartalo-osa olisi voinut olla hiukan pitempi. Kaula-aukon ympärys luonnollisesti kutittaa Hoota...

Ei siis mikään helpoin neulontamatka, mutta nyt se on valmis ja se on lämmin ja se saa kelvata niin kauan kun mahtuu päälle. Ensi talveksi en ehkä enää viitsi haalaria neuloa, mutta hei, minähän voin ommella semmoisen merinovillakankaasta!

Riemuhaalari II
Ohje Dropsin Happy Days -haalari
(ohjetta on tosin muokattu niin paljon, etten tiedä onko alkuperäisestä enää mitään mukana)
Lankana Dropsin Karisma, jota kului yhteensä noin 800 g
Puikot 3,5 mm ja 4 mm

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!