sunnuntai 20. elokuuta 2017

MaksimekkoharjoitusMaksimekon löytäminen tällaiseen 187-senttiseen vartaloon on aikamoinen ponnistus. Itse asiassa en ole edes jaksanut etsiä sellaista valmiina. Nyt kun tämä ompelutaito on löytynyt, hoksasin, että minähän voin tehdä maksimekon itse!

Kuten kuvista näkyy, se ei kuitenkaan ole ihan niin helppoa... Ostin alkukesästä paikallisesta Stoff und Stil -kaupasta tuollaista "yöpaitatrikoota", josta en vieläkään ole varma, onko se kivaa vai kamalaa. Hinta oli kuitenkin kohtuullinen, kangasta kun menee tässä pituudessa jonniin verran. Mieluiten olisi ostanut jotakin isokukkaista kangasta, mutta sellaisten kuosien löytäminen on ainakin toistaiseksi ollut vähän vaikeaa täällä Saksassa.

Kaavana tässä on se sama tuttu Kangaskapinan Meri-mekko, jota jatkoin reippaalla kädellä. Jatkopala ei mennyt ihan taiteen sääntöjen mukaan, sillä helma hiukan pussittaa sivuista, mutta kyllä tästä ihan kelvollinen koekappale tuli. Mutta se pituus. Sitä olisi tosiaan voinut olla vielä hiukan enemmän, mutta jotenkin en vaan osannut leikata tarpeeksi pitkää helmaa. Verrattuna kaupan maksimekkoihin tämä on kuitenkin jo huikeaa parannusta!

Kuvat otimme tällä kertaa keskustan museosaarella Alte Nationalgalerien vieressä kulkevalla käytävällä.

4 kommenttia:

 1. Wow, oot melkein kakskyt senttiä pidempi kuin minä, mieheni mittainen, ja ite oon päässyt helpolla, perusmittainen 168 cm, ja tehnyt vaan kaavan mukaan. Mekkosi näyttää hienolta, hyvältä, sopivalta ym. Ompelu on kivaa, ja siten saa itselle just hyvän tai ei. Koska ompelu on myös ihan haastavaa. Pitää vaan haastaa joku kiva kangas ja joku kaava. Riski on aina, kellä vain. Mut jos ei ota riskiä, ei opi. Näytät kuvissa sopivalta ja hyvältä 💞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaavan mukaan tekemisestä voin vain haaveilla... No, onneksi lapselle onnistuu niin. :)

   Kiitos kauniista sanoistasi ja kannustuksesta! <3

   Poista
 2. Minusta kangas&mekko näyttää kivalle:).Minulla kaavojen löytäminen on myös hankalaa,mutta ei pituuden vaan epäsuhtaisten vartalonmittojen takia.Yläosa kun on niin paljon alaosaa isompi,että kaikki näyttää teltoille:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäät lopputuloksesta! Ehkä minäkin vielä joskus osaan päättää mitä mieltä siitä olen. :)

   Uskon kyllä, että tuo epäsuhtaisuus tuottaa myös kovasti ongelmia vaatteiden suhteen. Ja teltassa nyt ei kukaan tahdo kulkea.

   Poista

Kiitos kommentistasi!