sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Täydellinen kolttu


Minulla kun on tätä pituutta "hiukan" enemmän kuin keskivertosuomalaisella (sukupuolesta riippumatta), on esimerkiksi mekkojen ostaminen monesti  raivostuttavaa. Se mikä 165-senttiselle on mekko, on tämmöiselle 187-senttiselle pitkähkö paita tai korkeintaan tunika.

Mutta tiiättekö mitä?
Nyt on sekin murhe muisto vain!

Toki minun olisi tämmöisenä spesiaalikokoisena pitänyt ommella omat vaatteeni aina. Kun olin lapsi/nuori, äiti tekikin minulle paljon vaatteita, sillä 1980-luvun Imatralta ei ihan hirveästi erikoisemman kokoisia vaatteita löytynyt... Kuitenkin vasta nyt, lämmenneen ompelukonesuhteen ansiosta rohkenin yrittää tehdä itse itselleni jotain.

Se kuulkaa onnistui yli odotusten! Pari viikkoa sitten ompelin näet tämän kuvissa olevan koltun Hoon eilisiä kolmevuotissynttäreitä ajatellen. Kankaana on Noshin joustocollege ja mallina Noshin ilmaisen Jackie-mekon kaava. Pituutta lisäsin helmaan vajaat kymmenen senttiä ja niskasta jätin vetoketjun pois. Lopputuloksena oli tämä täydellisen ihana ja mukava ja helppo kolttu! Kaikenlaista pientä fiksattavaa siitä toki löytyy, kuten mm. hihoissa ja vartalossa voisi kangas olla samoin päin ja kaula-aukkokaan ei kestä lähempää tarkastelua yhtään tarkemmalta ompelijalta. Myös joku muotolaskos jossain olisi voinut tehdä tyttöä. Mutta niistä viis. Minä olen tyytyväinen ja se riittää.

Seuraavaan versioon voisi sitten askarrella vaikka pitemmät hihat. Sillä seuraavia versioita tulee. Aivan varmasti, niin kiva tästä tuli!

6 kommenttia:

 1. Oi miten upea!
  Mekko, sekä kantajansa

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno!! Ja upea kangas, sopii sinulle :) Kiitos kun jaoit ohjeen linkin, olen etsiskellyt helppoja vaatekaavoja ajatuksenani opetella ompelemaan...hihii:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo väri taitaa olla oikeasti vähän vähemmän keltainen, mutta ihan jees silti. Kunhan silmä ensin siihen tottui. Tuolla Noshin sivuilla on muitakin kaavoja, jotka on aika yksinkertaisia. Minusta ainakin tuntuu, että niillä pärjää jo tosi pitkälle.

   Poista

Kiitos kommentistasi!