sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Berlin Knits -lankafestareilla
Viime vuoden kesällä pääsin käymään Jyväskylän neulefestareille, mutta tänä vuonna lensimme Suomeen juuri festaripäivänä. En siis ehtinyt Jyväskylään hippaloimaan ja se jäi vähän harmittamaan. Onneksi Facebook lykkäsi lomalla eteeni ilmoituksen Berlin Knits -lankafestareista, jotka pidetään tänä viikonloppuna. Iskin tapahtuman kalenteriini ja sattumalta käsityöintoinen ystävä Turusta on täällä juuri käymässä. Ei ollut kovinkaan suuri ponnistus houkutella häntä festariseuraksi.
Olimme aamulla paikalla melko lailla kymmenen maissa, jolloin festarit alkoivat. Koska emme olleet hoksanneet ostaa lippuja ennakkomyynnistä, saimme jonotella puolisen tuntia. Mutta mikäpä siinä kun seura oli hyvää ja aurinko paistoi. Pääsylipulla saimme kangaskassit, joissa oli mainoksia sekä ohjelmavihkonen, josta löytyy Joji Locatellin festareita varten suunnitteleman Paris in Berlin -huivin ohje. Saattaapi olla, että semmoisen joutuu jossain välissä neulomaan...Harmitus Jyväskylän neulefestareiden väliinjäämisestä katosi aika lailla festarirannekkeen kiinnittämisen myötä. Sillä olihan tuolla tarjolla vaikka minkälaisia ihanuuksia! Suomalaisista langoista bongasin TukuWoolia ja Laine Magazine löytyi useammastakin kojusta. Ainakin kahta workshopia oli pitämässä suomalaisia ja yhden myyntikojun takaakin taisi löytyä suomalainen. Sen lisäksi jäimme suustamme kiinni kolmen suomalaisen kanssa eli sanoisin, että aika hyvin oli kotomaa festareilla edustettuna.Ostokseni jäivät - yllättävää kyllä - aika maltillisiksi. Yksi vyyhti Buntwurm-sukkalankaa ja kaksi vyyhtiä PondeRosan kashmir-silkki-villalankaa, josta tulee joskus varmasti ihana huivi. Olisin varmasti ostanut vielä vähän lisääkin, mutta logistiikka laittoi kapuloita rattasiin. Festarit pidettiin siis HMKW-korkeakoulun tiloissa, pohjakerroksessa ja neljännessä kerroksessa. Lounastauon jälkeen ajattelimme vielä käväistä uudelleen neljännessä kerroksessa, mutta hissipä olikin mennyt rikki. Siinä sitten punnittiin, miten kovasti tahdon lankaa ja näillä raskausviikoilla tulin siihen tulokseen, että en ihan niin kovasti, että jaksaisin lähteä portaita kapuamaan...

Alimmassa kuvassa on muuten kalenteri, joka oli kohtuullisen vaikea jättää ostamatta. Vuosikalenterin lisäksi kirjasta löytyy sivuja lankaostoksille ja -haaveille ynnä muille neulojan tärkeille muistiinpanoille. Minähän aloitin vasta bullet journalin tekemisen, joten sillä perusteella sai jäädä neulekalenteri ostamatta. Mutta koville se silti otti.

Eli lyhyesti: festareilla oli ihan hirmuisen kivaa ja oikeasti olisin halunnut ostaa kaikki langat! Nyt vain odottelen, että käsien puutuminen antaa joskus myöten ja pääsen suloisista ostoksistani jotain tekemäänkin.

2 kommenttia:

  1. Ääks, miten hienot festarit!Minä taannoin sekosin lähiseudun lankakaupan -90% loppuunmyynnistä.Tuli ostettua vähän luvattoman paljon lankaa,mutta toisaalta hinnatkaan eivät päätä huimanneet:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuollaisesta loppuunmyynnistähän on pakko ostaa lankaa! Ymmärrän hyvin sekoamisesi. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!