maanantai 4. syyskuuta 2017

Uusin lempivaate

Kesällä kerran tilasin Paapiin alennusmyynnistä kaksi metriä liilaa Niitty-kangasta. Ajattelin, että kun kerran halvalla saan, voin tehdä siitä ihan peruspaitoja, pitkähihaisia, niitä kun minulla ei juuri ole. Lopusta kankaasta saan sitten vaikka Hoolle mekon.

Kangas tuli ja oli jotenkin vähän plääh. Ei niin kovin kiva sittenkään. Viime perjantaina Hoon ollessa päiväkodissa tuskailin, että mitähän sitä oikein tekisi. Mikään ei oikein huvittanut. Lopulta ajattelin leikellä Niityn vihdoinkin, että saan jotain aikaiseksi. Hetken harkitsin jo legginsien tekoa siitä, mutta koska tämä maha on kasvusuunnassa, en jaksa panostaa legginsien ompeluun juuri tällä hetkellä. Ajattelin päästä helpolla ja mahdollisimman vähällä ajattelulla ja leikkasin kankaasta lopulta Ehta-mekon. Olen tehnyt niitä muutaman aikaisemminkin mutta tällä kertaa kangas riitti jopa huppuun.

Ja hyvä niin, lopputulos on nimittäin tavattoman ihana eikä kangaskaan ole enää yhtään plääh!

Ensimmäistä kertaa jaksoin paneutua tuohon taskunsuun ompelemiseenkin ja lopputulos on aika hyvä. Mainion ohjeen löysin Unelmallinen-blogista. Ainoa miinus tulee ehkä siitä, että käytännössä taskut vetävät vähän rutulleen. Mutta se taas johtuu siitä, että kaava on kokoa ennen raskaus enkä viitsinyt ruveta suurentelemaan kun trikoo kuitenkin venyy. Meneepä sitten paremmin päälle myös synnytyksen jälkeen.

Pitkiä hihoja tähän ei nyt sitten tullut, mutta ei huolta! Ehdin jo tilata kolme metriä toista Paapiin alennuskangasta seuraavaa Ehtaa varten. On tämä nimittäin niiiin ihana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!