keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Floaty Front -takkiOttobren uusinta naistennumeroa selaillessa huomasin tarvitsevani neuletakin. Noshilta oli sattumoisin juuri ilmestynyt Silmu-neulosta, joten yksi asia johti toiseen ja lopulta neuletakkiin...

Kaavana on siis Ottobren 05/17 Floaty Front, muistaakseni koossa 50. Numeroa pienempikin olisi riittänyt, mutta kyllä se näinkin menee. Noshin Silmu on kaiketi jonkin verran paksumpaa kuin ohjeessa käytetty neulos, joten lopputulos ei ole yhtä ilmava. Koska satuin sen hoksaamaan etukäteen, kavensin etukappaleiden reunoja jonkin verran. Vyön jätin pois, kun en niistä juurikaan välitä. Jonkunlaisen kiinnityssysteemin laitan kyllä tuohon eteen vielä niin se helpottaa käyttöä. Helman pituutta lisäsin kaksikymmentä senttiä ja hihoja pidensin myös jonkin verran. Niillä muokkauksilla lopputuloksesta tuli aika kiva.

Kankaasta on sanottava se, että vaikka onkin hirmu kivan tuntuinen, niin leikkaussaumoista irtoaa ihan tajuttomasti roskaa! En ole todellakaan mikään siisteysintoilija, mutta muutaman kerran piti imurointihommiin ryhtyä takkia ommellessa. Ja valmiinakin siitä on muutamia höytyjä irronnut, mutta ei toivottavasti sen enempää.

Tämmöisille takeille on Berliinin syksyssä ja talvessa varmasti käyttöä, joten olenkin jo alkanut suunnitella seuraavaa versiota merinovillasta. Tarpeeksi kiva kangas ei vain ole vielä tullut vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!