keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Aurinkolaukku

Edessä oleva Berliiniin muuttomme kirkasti minulle taannoin ajatuksen, että minulla ei ole kunnollista olkalaukkua. Yksi pieni on, mutta se on liian pieni. Käsivarrella roikotettavia on myös, mutta olan yli laitettava olisi etenkin lapsen kanssa liikkuessa paljon helpompi. Valmislaukun ostaminen tuntui kuitenkin hirvittävän vaikealta ja kalliilta, joten päädyin etsiskelemään ohjetta netistä. Suhtauduin kyllä itse tekemiseen varsin skeptisesti, sillä aiemmat kassinompelukokemukseni ovat olleet vähän ahdistavia. Tai se paksujen materiaalien ompeleminen muutenkin.

Mutta jotenkin siinä kävi taas näin.
Säästöä kyllä tällä kertaa varmasti syntyi, sillä kankaat löytyivät alennusmyynneistä. Keltaisen Coronna-kankaan Finlaysonin liikkeen myyjä leikkasi niin huolellisesti, että alkoi ihan nolottaa kun tiesin, että itse leikkelen kassinpalaset siitä aika paljon huolettomammin... Vuorina on Marimekon Musta virta, joka oli ihan uusi tuttavuus. En ole ihan varma, mitä mieltä olen kankaasta, mutta tuolla se nyt on. Ylijäämäpalasta saa Hoolle vaikka muutaman mekon.

Laukun kaava on peräisin Handmade Hippu -blogista, jossa on myös erinomaisen mainio kuvallinen ohje. Suosittelen lämpimästi, jos tämäntyyppistä laukkua halajat tehdä!

Olin ihan yllättynyt, miten helppoa laukun tekeminen oli. Vaikein vaihe, kuten ohjeessakin sanotaan, oli vuorikankaan ja päällyskankaan yhdistäminen. Siitä en ihan ilman ruttuja selvinnyt ja yläkulmat ovat hiukan, hmm, muhkuraiset, mutta tuskin se menoa haittaa. Kyllä tämän aurinkopilkun kanssa kehtaa kevään ottaa vastaan.

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!