sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Menninkäislegginsit

Kaksoisneula!
Ihmiskunnan suuri keksintö!

Kiitos sen, onnistuin tänään ompelemaan Hoolle pari vaatetta Verson puodin trikookankaista, jotka tarttuivat matkaani taannoisilta Oulun käsityömessuilta.

En todellakaan ole mikään ompelija, vaikka olen mm. hääpukuni tehnyt ite. Maagisesta kaksoisneulastakin kuulin ihan vasta äskettäin ja ilahduin suuresti kun huomasin, että kymmenkunta vuotta vanhan ompelukoneeni varustukseen sellainen kuului. Olen aina elänyt siinä uskossa, että trikoon ompelu on Hirvittävän Vaikeaa ja siihen tarvitaan ehdottomasti saumuri

Kuka olisi voinut arvata, että kaksoisneula riittää?!

Näissä kuvissa olevat legginsit syntyivät tämän varsin havainnollisen ja idioottivarman ohjeen avulla. Juuri tuota luokkaa pitäisi kaikkien ompelukaavojen olla, sillä minullahan ei riitä kärsivällisyys tuon suurempaan kaavakikkailuun. Ompelumetodini kun on lähinnä luokkaa paininjalka alas, silmät kiinni ja kaasu pohjaan.

Minulla on tunne, että ainakin näitä legginsejä tulee lisää. Monissa valmislegginseissä lahkeen suu on niin tiukka, että niitä on vaikea saada Hoon jalkaan. Nyt on sekin ongelma ratkaistu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!