tiistai 12. heinäkuuta 2016

Gemini ja sade, joka yllätti neulojanTässä noin puolentoista vuoden aikana vartaloni horisontaaliset ulottuvuudet ovat kokeneet muutoksia. Sen seurauksena kiertoon on vaatevarastosta lähtenyt erinäinen määrä liian isoksi käyneitä vaatteita. Uusien löytäminen onkin ollut sitten vähän kinkkisempää, sillä vertikaalinen ulottuvuuteni (187 cm) asettaa edelleen rajoitteita vaatteiden mittasuhteille.

Tuossa keväämmällä koin suurta tuskaa ja ahdistusta, sillä ihan tavallisen mallisten paitojen löytäminen tuntui olevan lähes mahdotonta. Vietettyäni tovin jos toisenkin vaatekauppojen sovituskopeissa tajusin, että minähän voin neuloa itse itselleni jotain. Oi mikä ihmeellinen ajatus!

Siitä se siis lähti ja lopputuloksena on tämä Ravelrysta löytynyt Gemini. Neuloin sen muutamassa viikossa touko-kesäkuun vaihteessa, mutta vasta tänään se tuli kuvattua. Lankana on Drops Cotton Merino ihanan sinappisen keltaisena. Muuten taisin mennä ihan ohjeen mukaan, mutta pituutta tein jonkin verran enemmän, sillä se paitojen pituus nyt yleensä tuppaa olemaan minulle ongelma kun en napapaidoista välitä. Geminihän neulotaan saumatonna ylhäältä alas, joten se pituuden lisääminen onnistui tosi helposti.

Lopputulokseen olen aikamoisen tyytyväinen, enkä vähiten sen takia, että Gemini ihan oikeasti tuli valmiiksi ja varsin kohtuullisessa ajassa vieläpä.

Lopuksi note to self: jos taivaalla on ihania musteensinisiä pilviä, jotka saattaisivat sointua kivasti yhteen neuleesi kanssa, kannattaa ottaa edes muovikassi mukaan kameraa varten. Kaatosade nimittäin alkaa aika äkkiä.

* * *
I quite rarely knit anything bigger for myself but when I felt I had a lack of shirts this spring I realized that I can actually knit one. From Ravelry I found a pattern for this nice Gemini tee and knitted it only in few weeks. The yarn is Drops Cotton Merino in awesome mustard shade.

4 kommenttia:

 1. Nätti paita! Ja totta, sointuu hienosti musteensinisten pilvien seuraan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itsekin tuosta tosi paljon! Pilvistä myös. :)

   Poista
 2. Ompa kivan näkönen malli ja värikin on ihana :)

  VastaaPoista
 3. Hieno miustakin. Onnistuiskohan miulta sen tekeminen? Karhu korukin käy hyvin luonnon värisen puseron päälle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!